||

Dzieje się w Książu Wlkp.

Dzieje Sie W Książu Wlkp (1)
Fot. Urząd Miejski w Książu Wlkp.
Co o tym sądzisz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ksiąski samorząd zmienia oblicze miasta a w szczególności teren przy nowo wybudowanej hali widowiskowo-sportowej. Zazieleniło się. Nową elewację zyskało również przedszkole „Bajkowy Świat”.


Berdychowski Wv

Po ukończeniu prac wykończeniowych na dotychczasowym placu budowy hali widowiskowo-sportowej, teren został ozdobiony nowymi nasadzeniami roślin. Pomiędzy wewnętrznymi drogami i miejscami parkingowymi zasadzono brzozę drobnolistną oraz ozdobną trawę z gatunku miskant chiński, a wokół nich położono korę. Całość uzupełniają soczyście zielone trawniki.


Tydzień w kółko
Tydzień w kółko
Śrem Nasze Miasto 320x320 Komórki

Nowa roślinność stanowi istotny element dekoracyjny nowoczesnego obiektu, dodając mu niezaprzeczalnie większej estetyki. Po kilku tygodniach od posadzenia, już można zaobserwować efekty zielonej aranżacji.





Warto podkreślić, że była to jedna z ostatnich czynności związanych z realizacją tego obiektu sportowego. Hala jest już w pełni ukończona, a oczekiwane otwarcie, które z pewnością ucieszy zarówno dzieci, młodzież, jak i dorosłych, odbędzie się niebawem.

Fot. Urząd Miejski w Książu Wlkp.

Nowa elewacja przedszkola „Bajkowy Świat”

Hala widowiskowo-sportowa w Książu Wielkopolskim ma wspólną część z sąsiednim przedszkolem „Bajkowy Świat”. Oba budynki są połączone korytarzem i posiadają jeden dziedziniec. Od samego początku projektowania hali, uwzględniano konieczność zachowania spójności między obiema strukturami. Dlatego też, po zakończeniu prac nad halą, podjęto działania mające na celu odnowienie elewacji przedszkola.

  Czujników ruchu przy drodze wojewódzkiej w Kotowie nie będzie. WZDW wydał decyzję

Ksiąskie przedszkole przeszło przemianę poprzez pomalowanie elewacji na kolor biały, zainstalowanie paneli oraz unifikację wszystkich wejść do budynku. Te zmiany sprawiły, że placówka nabrała nowoczesnego charakteru, idealnie wpisującego się w obecne trendy. Dodatkowo budynek został wyposażony w windę umożliwiającą dostęp dla dzieci z niepełnosprawnościami, wyznaczono również miejsca parkingowe, a cały teren otoczono nowym, estetycznym płotem.

Jeden komentarz

Zostaw komentarz